In memoriam: Douedal’s Pessi 19.4.2008 – 29.11.2016

Tämä syksy tulee jäämään muistoihin erilaisena kuin kuvitelmat vielä kesällä olivat. Alkusyksystäkin vielä kuvittelin kyseessä olevan – vähintäänkin osittain – kesäterää kunnossa. Mutta tilanteen vain synkennyttyä syksyn edetessä alkoi tilanne selvitä sen kaltaiseksi, että ei taida aivan pelkästään kuntopuolesta olla kysymys. Viimeisen varmistuksen asialle sain eläinlääkäristä – nivelrikkoa edessä ja takana sekä selkärangassakin ongelmaa. Paluuta metsästyshommiin ei enää olisi. Liikkuminen meni lopulta sen verran heikoksi, että muutaman kilometrin kävelykin alkoi olla liikaa. Päätös jatkosta ei siis sinänsä ollut vaikea, mitään arvoistaan elämää ei Pessillä enää edessä olisi ollut.

Kaiken kaikkiaan ei varmasti paljon parempaa kanakoiraa voisi itselle ensimmäiseksi kuvitella – Pessi opetti yhteisten vuosien aikana varmasti minulle paljon enemmän kuin minä Pessille. Vaikka nämä raskaita hetkiä ovatkin, niin hyvät muistot ovat silti päällimmäisenä mielessä.

Kuva Lis-Mari Martikainen 2011

Tags:

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.