Kisat ja laskennat käyty

Syksy eteni kanalintukauden jälkeen suunnitelmien mukaisesti. Marraskuun toisena päivänä osallistuimme Pessin kanssa Pohjois-Pohjanmaan Kanakoiraharrastajien jäsentenväliseen kisaan Rantsilassa. Sääennusteet lupailivat vesisadetta ja lumikin oli maassa. Aamulla sää näyttikin aika lailla siltä, mitä ennusteet olivat kertoneet – taivaalta satoi jotain pieniä jääpuikkoja muistuttavaa ja lumeen oli muodostunut kuori pinnalle. Aamun hakuvuoroissa näkyikin tassujen nostelua lumen pintaan muodostuneen kuoren vuoksi. Päivän mittaan keli kuitenkin selkiytyi ja lämpeni hieman, joten iltapäivästä oltiin oikeinkin mukavissa olosuhteissa liikenteessä. Päivän aikana ei kuitenkaan saatu koko kisaporukalle kuin yksi lintutilanne, jolla kisan voitto ratkesi Loukasahon Baileys – Tero Soronen -parille. Lintuja jäljistä päätellen kyllä oli, mutta olisiko sitten satanut lumi ajanut linnut vähän syrjemmälle ja tästä syystä tilanteet jääneet vähiksi.

Lauantaina 8.11. suuntasimme kohti Tyrnävän peltoja peltopyylaskennat mielessä. Sinänsä lähtökohdat peltopyytilanteisiin ei ole mitenkään parhaat mahdolliset – Pessikään ei vielä tähän päivään mennessä ole peltopyytä seisonut. Hakuparini koirat sen sijaan pelaavat peltopyyllä hieman eri malliin – päivän saldona seisonnat kahdelle peltopyyparvelle (13+9). Mukavan kokoisia näyttivät parvet ainakin meidän laskenta-alueella siis olevan. Kaiken kaikkiaan laskennoissa löytyi 10 peltopyyparvea, joissa yhteensä 75 peltopyytä. Laskennoissa havaitut peltopyymäärät olivat samalla tasolla, mitä ne ovat muutamat viime vuodet olleet.

Reko peltopyylaskentaa tekemässä

Reko peltopyylaskentaa tekemässä

Tags:

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.