Kevään toimintaa

Kevät kääntyilee kesää kohti. Keväälle suunnitellut aktiviteetit ovat takanapäin.

Rovaniemellä käytiin räntäsateessa hakemassa Rekolle näyttelytulos (H). Samassa yhteydessä Pessikin sai yhden “treenikerran” ennen Kanakoirakerhon erikoisnäyttelyä. Pessin tulos Rovaniemeltä EH.

Lapualla pidetyssä näyttelyssä kelit olivat sitten todella mukavat tapahtumalle – aurinko paistoi ja lämmintä oli sopivasti. Itse näyttely sujui molemmilta paremmin kuin Rovaniemellä – tulokset tosin olivat samat. Lapuan tapahtuma on muutoinkin antoisa – paikalle kokoontuu runsain mitoin kanakoiraharrastajia.

Kolmas keväälle osunut tapahtuma oli Irlanninsetteriporukan koulutuspäivä Iissä. Päivän aikana saatiin kuulla hyvää asiaa Ruotsalaisilta pitkän linjan irlanninsetterikasvattajilta sekä metsästyskoiran huoltoon liittyvää asiaa alan ammattilaiselta. Puolet päivästä vietettin “luentotyyppisesti” ja toinen puolisko sitten harjoitusten parissa. Mielenkiintoisin harjoite – ainakin minulle – oli säestysharjoitus. Tilanne järjestettiin siten, että metsään vietiin vanerista tehty seisova pointteri -figuuri ja koirien toimintaa seurattiin niiden huomatessa puinen seisoja. Täytyy myöntää, että ennen suoritusta epäilin kyllä homman toimivuutta. Ihmetys oli sitten aika suuri, kun Pessi heti vaneripointterin huomattuaan otti kiinteän säestyksen. Päivä oli kyllä todella antoisa niin luento- kuin harjoitusosuudenkin puolesta. Kiitokset tätäkin kautta tapahtuman järjestäjille. Kuvia tapahtumasta löytyy Pohjois-Pohjanmaan Kanakoiraharrastajien galleriasta.

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.