Kauden päätös Ruotsissa

Kävimme päättämässä tämän vuoden kanalintukauden Ruotsin Jänkisjärvellä. Saavuimme paikalle torstaina 18.11. pimeän aikaan. Torstaina ei siis vielä metsälle lähdetty vaan ilta käytettiin seuraavan päivän suunnitelmia tehdessä.

Perjantaiaamuna lähdimme liikkeelle kiertelemään vaaroja, jotka kartan perusteella näyttivät otollisilta maastoilta teerille ja metsoille. Aamu vaikuttikin lupaavalta, kun jonkun matkaa ennen suunniteltua aloituspaikkaa metsopoikue oli tien pientareella. Sää oli hieman lumisateinen ja lämpötila pikkuisen pakkasen puolella. Lunta maassa oli kymmenisen senttiä ja varvikkoja edelleen vihreänä. Päivän mittaan lämpötila nousi plussan puolelle ja iltapäivästä lumisade lakkasi. Vaikka maastot vaikuttivat hyviltä lintumailta, oli lintuhavaintoja vähän. Ensimmäisen päivän aikana kolme kuulohavaintoa metson/koppelon lähdöistä ja yksi pyy. Kaksi linnuita lähti puista ja yksi Rekon edestä maasta. Reko toimi niin kuin se on tähän asti toiminut – ei seisontaa ja muutama kymmenen metriä perään.

Toisena päivänä aamu valkeni selkeämpänä ja pakkastakin oli kahdeksan astetta. Suuntasin Pessin ja Rekon kanssa Mukkavaaraa kiertelemään. Muutaman tunnin kierroksen aikana havainto vain yhdestä pyystä. Keli oli lisäksi muuttunut ongelmalliseksi, kun pakkanen oli kovettanut lumen pinnan melkein koiraa kantavaksi. Tämä aiheutti sen, että molemmilla koirilla aukesi tassut ja päivän reissut oli lopetettava siihen.

Ruotsin reissulta ei siis kovin huikaisevia kokemuksia saatu ja kauden päätös sai vähän laimean lopetuksen. Tästä jatketaan talvijuoksutusten merkeissä, kun tassut on saatu takaisin kuntoon.

Tags: ,

2 Responses to “Kauden päätös Ruotsissa”

 1. […] on mahdollisesti tulossa vielä reissu Ruotsin puolelle. Vastaavalle reissulle osallistuin myös viime vuonna – toivon mukaan tämä vuosi olisi lintujen puolesta hieman […]

 2. shape tips kirjoitti:

  Eliminating these three every day may help you drop
  twenty pounds of additional weight in an exceedingly short time.
  Also you find yourself feeling very hungry
  and consume a lot when you obtain your hands on some food.
  Each day, set goals to the forms of foods you’ll follow and then any exercise you could possibly incorporate into your routine.

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.