Kausi lähenee

Kanalintukauden aloituspäivä alkaa olla nurkan takana. Meidän osalta kausi tosin aukeaa vähän normaalista poiketen, koska Rekon kultamaljakisa on syyskuun loppupuolella. Olemme menossa Lapualle jo hieman etukäteen tutustumaan peltomaastoihin ja toivon mukaan myös paikallisiin lintuihin.

Elokuussa kävimme viikonlopun Teuvan Norinkylässä Rekon pentuetapaamisessa. Viikonlopun aikana teimme nuorten koirien kanssa perusharjoituksia sekä parihakuharjoituksia. Haku sujui Rekolla mielestäni niin mallikkaasti kuin se vain näin vähäisellä peltokokemuksella voi sujua. Muutoinkin viikonloppu oli mukava ja antoisa. Galleriasta löytyy viikonlopun touhuista muutama kuva.
Reko sisaruksensa kanssa hakuvuorossa
Reko sisaruksensa kanssa hakuvuorossa

Muutaman metsälenkinkin olemme käyneet jo tekemässä ja näillä lintuhavainnot ovat olleet odotetunlaisia. Lintuja on kyllä löytynyt, mutta yhteenkään poikueeseen ei olla törmätty. Vähän harmittavasti kaikki tilanteet ovat olleet Pessillä. Rekolla ei siis ole ollut edelleenkään yhtään varsinaista lintukontaktia tänä syksynä. Toivottavasti kultamaljan alusviikko muuttaa tilanteen.

Syksyn suunnitelmiin on tullut yksi lisäys – marraskuun puolivälissä on tarkoitus lähteä Ruotsiin metsästämään. Pikku hiljaa alkaa siis olemaan syksyn aikataulu täynnä.

Tags: , ,

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.