Kausi päätöksessä

Kanalintujen metsästyskausi on tältä vuotta päätöksessä. Lokan reissun jälkeen kävimme vielä pikamutkan Patsaalassa ja viikonloppureissun Mustassamaassa.

Patsaalan reissulla saimme muutaman oikein hyvän tilanteen aikaiseksi. Alkureissu oli vähän rauhallisempaa ja tilanteet olivat harmillisen tiheissä paikoissa, mutta onneksi loppua kohden homma parani kaikilta osin. Iltapäivän puolella Pessi hoiteli riekkoja seisontaan useampaankin otteeseen. Ampujan roolissa toiminut kaveri pääsi pudotustakin yrittämään, mutta tällä kertaa riekot saivat jatkaa matkaansa. Pessin osalta homma kuitenkin toimi kiitettävästi.

Kauden viimeisenä viikonloppuna suuntasimme Pessin kanssa Mustaamaata kohden. Lauantaina aamupäivällä saimme metsässä todeta, että teeret olivat jo alkaneet parveutua. Muutama parvista irrallaan oleva lintu metsästä löytyi, mutta yhdelläkään kertaa en seisonnalle päässyt vaan linnut karkottuivat hyvän matkan päästä. Sunnuntaina sama meno jatkui. Kymmenien lintujen kokoiset teeriparvet eivät laskeneet edes niin lähelle, että Pessi olisi saanut töitä. Pari pyyseisontaa ja yksi koppeloseisonta oli päivä saldona. Mitään tilannetta ei saatu vietyä aivan loppuun asti – pyytilanteissa linnut karkottuivat ja koppelotilanteessa taisi Pessillä hermo pettää.

Kokonaisuudessaan metsästyskausi oli kyllä todella onnistunut. Riistaa riitti ja Pessillä alkoi homma toimia  kiitettävästi. Tästä on hyvä jatkaa treenihommissa kohti seuraavan kauden koitoksia.

2 Responses to “Kausi päätöksessä”

  1. Kaisa kirjoitti:

    Hyvä Pessi! :) Millos Reko pääsee meininkeihin mukaan?

  2. admin kirjoitti:

    Kyllähän se jo reenihommissa voi tuusailla. Ensi syksynä sitten jo vähän metästyreissuille mukaan :)

Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture.