Archive for lokakuu, 2012

Syksy etenee

keskiviikko, lokakuu 17th, 2012

Kultamaljakisat ja monet metsäreissut ovat tälle syksyä jo takana. Kultamaljassa Reko suoriutui perjantaiaamupäivän karsinnasta jatkoon – iltapäivällä heti ensimmäisen erän jälkeen olimme vapaita lähtemään kotiin. Hyvä suoritus kuitenkin. Iltapäivään pääsi jatkamaan reilu pari kymmentä koiraa 66:sta. Rekon haku oli reipasta ja ansaitusti sai kehuja. Iltapäivän erässä jostain syystä paritoveri kiinnosti huomattavasti enemmän kuin aamupäivän erissä.

Kultamaljan jälkeen suuntasimme kohti Lokkaa. Kuten ennakkotunnelmat kertoivat, poikueista ei havaintoja suuremmasti ollut odotettavissa. Tämän totesimme tilanteen myös olevan. Vanhoja lintuja oli onneksi aivan kohtuudella ja tilanteita koirille tuli mukavasti. Pessi hoiteli linnut tyylikkäästi – ainoatakaan törmäystä tai väliinjättöä ei viikon aikana tullut. Pessi nosti linnut seisonnalta käskystä ja lintujen siivittäessä jäätiin katselemaan isännän jatkotoimia. Rekokin pääsi muutamaan kertaan lintuja haistelemaan, mutta seisontayrityksistä ei vielä tullut havaintoja – linnut nostettiin saman tien lentoon ja muutaman kymmenen metrin verran saateltiinkin. Tilanteita joka tapauksessa saatiin, mikä olikin pääasia. Viimeiset päivät Lokan reissulla kuluivat hirvenpyynnin merkeissä, sillä Sodankylän kanalintukausi päättyi jo syyskuun viimeisenä päivänä.

Lokakuun ensimmäisenä viikoloppuna kävimme Pessin ja Rekon kanssa tekemässä vielä pikapyrähdyksen Mustaanmaahan. Tämäkin reissu täytti odotukset – Pessi hoiteli lintutilanteet mallikkaasti ja Reko pääsi useampaankin kertaan pöläyttämään lintuja ylös.

Ruotsin reissun suunnitelmat ovat hieman tarkentuneet. Ajankohta on varmistunut marraskuun puolenvälin tienoilla olevaan viikonloppuun ja paikaksi Kihlangi. Mielenkiinnolla tätä reissua jo odotellaan…