Archive for heinäkuu, 2012

Syksyä odotellessa

sunnuntai, heinäkuu 15th, 2012

Talven ja kevään treenikausi on takana ja kesän aika odotellaan syksyn saapumista. Syksyn suunnitelmia onkin jo suurelta osalta alustavasti lyöty lukkoon. Syksyn tapahtumiin mahtuu tänä vuonna pentuetapaaminen Teuvassa (elokuun loppupuolella), Kultamaljakilpailu Lapualla (syyskuun loppupuolella) ja syksyn päätteeksi reissu Lokkaan.

Pessin osalta viime kausi päättyi todella mallikkaasti, joten toivoa täynnä suunnataan syksyn reissuille. Reko pääsi vuosi sitten muutaman kerran lintutilanteisiin ja nyt kodin lähiympäristössä jonkun kerran saanut haistella fasaanien jälkiä ja jopa vähän jäljestääkin niitä. Alkusyksyn Pohjanmaan reissut tulevatkin Rekolle oikein hyvään saumaan, koska näillä reissuilla lintutilanteisiin pääseminen on aika todennäköistä. Kultamaljakilpailuun suuntaamme jo alkuviikosta  – toiveissa päästä muutaman kerran fasaanitilanteita kokeilemaan.

Kanalinturintamalta on ensikuulumiset saatu ja ei kuulosta kovin hyvältä poikasten osalta. Poikueita on toki tavattu vielä vähän, mutta tavatut poikueet ovat olleet pieniä. Onneksi vanhoja lintuja on kuitenkin sen verran, että ensi syksyn tilanne on turvattu.

Näillä eväillä syksyä kohden…