Archive for marraskuu, 2010

Limingan KAKE

keskiviikko, marraskuu 3rd, 2010

Heti kanalintukauden loputtua oli vuorossa Limingan kenttäkoe. Sunnuntaiaamuna suuntasimme Pessin kanssa Tupoksen ABC:n kautta maastoon. Keli oli kaikin puolin mukava. Tuulta oli sopivasti ja ilma oli kirkas. Toivoa täynnä lähdettiin katsomaan, mitä pellolla saadaan aikaiseksi.
Ensimmäisen hakuerän puolenvälin tienoilla alkoi Pessi kulkea kuono maassa – selvästi seuraten maajälkiä. Tästä johtuen erän haku jäi suppeaksi ja pyöriväksi. Tässä erässä ei lintuja näkynyt. Saimme vielä mahdollisuuden näyttää parempaa hakua ainakin yhden erän verran.
Toisessa hakuerässä meno oli jo huomattavasti parempaa. Haku laajeni eikä enää pyöritty maajälkien perässä. Erä alkoi olla loppusuoralla, kun Pessi törmäsi pellon päädyssä fasaanipariin ja meni vielä railakkaasti perään. Tilanne kehittyi aivan optimaalisesti: Pessi tuli fasaaneille suoraan tuulen alta, mutta jostain syystä puski täydellä kaasulla päin lintuja. Liekö hajut kuitenkin pyörineet epäsopivasti… muuta selitystä ei tapahtumalle äkkiä keksi. Törmäyksen ja peräänmenon seurauksena koe oli meidän osalta valmis.