Archive for lokakuu, 2010

Pohjoisen reissu takana

perjantai, lokakuu 15th, 2010

Heti Derbyn jälkeen matkasimme Lokkaan. Maanantaiaamuna lähdimme kolmen päivän mittaiselle reissulle Koitelaisenkairaan. Noiden päivien aikana saimme tilanteita laidasta laitaan. Oli kunnon seisontoja, mutta vastaavasti oli myös täydellisiä törmäyksiä. Suurimmassa osaa tilanteista Pessi vielä saatteli lintuja muutaman kymmenen metrin verran. Tekemistä siis vielä riittää ennen kuin homma on “valmis”. Parin laavulla nukutun yön ja kolmen metsästyspäivän jälkeen Pessi saa ansaitusti lepoaikaa. Perjantaina kävimme vielä pienen lenkin naapurissa käymässä olleen setteripennun kanssa. Hyvää hakumallia Pessi näytti, mutta toivottavasti lintutyöskentelystä ei nuori kaveri ottanut oppia…

AsentopaikkaAsentopaikka Kaitaselässä

Viikonlopun olimme muissa hommissa, mutta heti maanantaina taas jatkettiin. Päivän reissu alkoi lupaavasti, kun saimme riekoille hyvän seisonnan eikä peräänmenoakaan tapahtunut lintujen siivittäessä. Pienen tauon jälkeen jatkettiin matkaa. Riekkopoikue hajosi edellisen tilanteen myötä lähimaastoon, joten muutama tilanne niistä vielä saatiin, mutta peräänmeno oli taas palannut kuvioihin. Iltapäivällä löysimme toisen riekkopoikueen, jolle saatiin oikein mallikas tilanne. Nostokäskyä en tilanteessa kerennyt antaa ennen kuin linnut kaikkosivat minua. Pessi jäi kuitenkin käskystä paikoilleen eli oikein hyvä suoritus. Poikueesta kaikonneille linnuille otettiin vielä pari hyvin onnistunutta tilannetta laukauksineen.


Paukuteselän laellaPaukuteselän laella

Loppureissulle mahtui vielä pari metsästyspäivää. Näinä päivinä kävimme mailla, joissa on ennemminkin metsoja ja teeriä kuin riekkoja. Päivien kulku noudatteli suurin piirtein samoja linjoja kuin edellisetkin keikat. Loppureissusta pääsin osallistumaan myös muutamaan poroerotukseen, joten monipuolisuutta ei reissusta puuttunut.

Sarvissa kiinniPoroerotuksessa

Seuraava “meno” Pessin kanssa on 17.10 oleva Limingan KAKE.