Archive for elokuu, 2010

Kausi avattu

maanantai, elokuu 9th, 2010

Avasimme Pessin kanssa syyskauden metsälenkillä Alakyläntienvarrella. Mukana oli myös Pessin emä Merili omistajineen. Pessin kulkeminen oli ainakin omaan silmään mukavannäköistä ottaen huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen metsälenkki sitten toukokuun. Kesäteräisyys näkyi toki hieman varsinkin lenkin loppupuolella. Reissu kuitenkin täytti tehtävänsä paremmin kuin hyvin, koska kuntoilun lisäksi saimme myös lintutilanteen.
Teeren hajua ilmassa
Teeren hajua ilmassa

Syksyn toinen “lintutilanne” oli Muhoksella vieraillessamme ystävien luona. Pari sataa metriä ennenkuin saavuimme perille hyppäsi tieltä noin kymmenen poikasen peltopyypoikue pellolle. Eihän se jättänyt muuta vaihtoehtoa kuin hetken päästä käydä Pessin kanssa tarkistamassa tilanne. Homma hoitui suunnilleen niin kuin ennenkin peltopyiden kohdalla eli ei seisontaa ja tiukka peräänmeno. Positiviinenkin puoli asiasta löytyy – peltopyypoikue näytti selvinneen runsaslukuisena.

Tästä syksy jatkuu metsälenkkien parissa säiden niin salliessa. Seuraavana “virallisena” ohjelmana vuorossa on ensi viikonlopun riistanlaskenta. Syksyn kokeiden osalta kävi vähän heikosti, koska Kuhmon metsäkoe oli täyttynyt todella hyvissä ajoin ja pääsimme näin ollen vain varasijalle. Limingan kokeeseen sen sijaan oli vielä tilaa, joten näillä näkymin osallistumme Limingan kenttäkokeeseen ja Derbyyn Lapualla.