Archive for helmikuu, 2010

Uusi vuosi, uudet kujeet

tiistai, helmikuu 16th, 2010

Uuden vuoden ensimmäiset viikot ovat olleet rauhallisia ulkotreenien suhteen. Pakkanen on tukevasti pysytellyt sen verran kireänä, ettei pelloille tai metsään ole kovin montaa kertaa ollut asiaa. Tammikuun aikana olemme harjoitelleet hieman noutoa. Homma on alkanut toimimaan ihan mukavasti. Ulkona emme ole vielä dummyn kanssa harjoitelleet, mutta sisätiloissa sitä on jo tyylikkäästi noudettu. Jotain hyvääkin ovat pakkaskelit siis saaneet aikaiseksi. Seuraavaksi asiaa täytyy koittaa ulkona ja höystää dummy linnunsiivillä.

Helmikuun alussa saimme sitten suurempaa ihmeteltävää. Perheeseemme syntyi 3.2.2010 tytär ja seuraavana maanantaina uusi asukas saapui kotiin. Pessi otti asian todella tyylikkäästi. Alku tutustumiset ja pusut ja sitten tuotiinkin jo narulelua Ellille. Pian Pessi onneksi ymmärsi, että uudesta perheenjäsenestä ei ihan vielä ole leikkikaveriksi. Pessissä on havaittavissa huomattavaa rauhoittumista Ellin tulon jälkeen – normaalit hötkyilyt ja ulinat ovat vähenneet huomattavasti. Lisäksi jokin vahtivietti on herännyt, koska Pessi muun muassa pitää vahtia Ellin nukkuessa.
Elli nukkuu - Pessi vahtii

Elli nukkuu – Pessi vahtii

14.2.2010 kelit sallivat peltotreeneihin lähdön. Sää olikin upea – aurinko paistoi täydeltä terältä ja pakkasta oli muutama aste. Hankikelejä ei vielä ole ja lumen määrä alkaa olla jo turhan reilu koirien juoksemisen kannalta (Ilmatieteenlaitoksen mittaama lumen syvyys 42cm). Kunnon ylläpitämisen/kohottamisen kannalta reissu kuitenkin oli hyvä – vaatihan syvässä lumessa eteneminen koiralta melkoisen paljon töitä. Kunnon hankia odotellessa…
Tupoksen pelloilla - keli komea, lunta riittää

Aurinko paistoi ja lunta riitti